Spa en zwembad Chloor

Lees verder

Spa en zwembad Chloor
Sorteren

     

Er zijn geen resultaten voor deze selectie

Hoeveel chloor mag uw bad hebben?

Laten we eerst ingaan op de volgende drie begrippen: de totale, de vrije en de gebonden chloorwaarde. De totale chloorwaarde geeft de hoeveelheid chloor van uw water weer, maar zegt niets over de werking ervan. Normale waarde: 1,0 - 2,5 p. p. m. De vrije chloorwaarde geeft aan hoeveel actief chloor uw water bevat. Dit gehalte bepaalt de desinfectie en dient tussen de 1,0 en 3,0 p.p.m. te liggen. Gebonden chloor is niet meer actief. Het heeft haar desinfecterende werking gedaan en werkt zelfs de desinfectie tegen. Het ruikt sterk en kan ogen en slijmvliezen irriteren.

Hoe lager de gebonden chloorwaarde, hoe beter. Hanteer een maximumwaarde van 1,0 p.p.m. De gebonden chloorwaarde mag overigens nooit hoger liggen dan de vrije chloorwaarde. Bij het verversen van het water of bij de eerste watervulling van uw spa, dient u een “chloorshock” uit te voeren d.m.v. chloor-granulaat (gemalen chloor korrels) is een sneloplossend desinfectiemiddel, uitermate geschikt voor het snel afdoden van bacteriën. Ook kan dit gebruikt worden voor algenbestrijding. Indien u de bovenstaande waarden hanteert, heeft u in principe zuiver, hygiënisch en gezond spa-water. Algemeen bekend is dat het wateronderhoud in de eerste weken wat moeizaam kan verlopen.

Over het algemeen komt dit doordat er te grote hoeveelheden chemicaliën aan het water toegevoegd worden. Doordat uw spa een relatief kleine hoeveelheid water bevat, is het water over het algemeen minder stabiel dan bijvoorbeeld zwembadwater. Indien u na enige tijd handigheid krijgt in het onderhouden van het water in uw spa blijkt het onderhoud bijzonder mee te vallen. Belangrijk is dat u minimaal 2 maal per week het water controleert. Laat u uitgebreid informeren bij aankoop van uw spa en zorg dat u kunt terug vallen op een spa-service om problemen op te lossen.

Waarom Sanden?
Sports Specialists Since 2001

Home | Infraroodsaunas > Spa en zwembad Chloor

Print

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.