Onderhoud fitnessapparatuur

Houd je fitnessapparatuur in topconditie met het juiste onderhoud

Met je fitnessapparatuur wil je natuurlijk probleemloos en zo lang mogelijk mee kunnen trainen. Daarom is het belangrijk om je fitnesstoestel(len) goed te onderhouden. Uiteraard voor de levensduur ervan maar ook voor je eigen veiligheid en de veiligheid van de gebruiker.

installatie-krachtstation.jpg

Waarom het belangrijk is om je fitnessapparatuur goed te onderhouden

Hoewel fitnessapparatuur redelijk onderhoudsvrij is zitten er verschillende voordelen aan een goed onderhouden toestel, namelijk:

  1. Het verlengt de levensduur van het apparaat. Door af en toe onderhoud te laten toepassen op je loopbandroeimachinekrachtstation of ander apparaat zorg je ervoor dat de levensduur ervan verlengd wordt. Essentiele onderdelen als motoren, kabels en andere bewegende onderdelen slijten door een goede onderhoudsbeurt minder snel en het zorgt er tevens voor dat je apparatuur operationeel blijft.
  2. Blijft veilig sporten. Of je nu thuis sport of de fitnessapparatuur in een sportschoolfysiopraktijk of hotel hebt staan. Als de apparatuur niet juist onderhouden (of helemaal niet onderhouden) wordt ontstaat er sneller slijtage. Hierdoor kan een onderdeel vastlopen of een kabel breken. Om slijtage te verminderen en voorkomen is een regelmatige onderhoudsbeurt geen overbodige luxe.
  3. Bespaar geld op de lange termijn. Simpel gezegd gaat een goed onderhouden fitnessapparaat langer mee. Als er geen onderhoud aan je apparatuur gepleegd wordt dan zullen verschillende bewegende delen zoals motoren, katrollen, kabels e.d. sneller slijten waardoor je deze op den duur moet laten vervangen. Het laten vervagen van onderdelen is veelal duurder dan enkele keren per jaar een onderhoudsbeurt te laten uitvoeren.
  4. Behoud een hogere inruilwaarde / verkoopwaarde. Wil je over een tijdje je fitnessapparaat verkopen of inruilen bij de aanschaf van een nieuw toestel? Dan kan je er vaak een hogere verkoop / inruilwaarde voor terug krijgen.

Benieuwd naar welke tips je zelf kan toepassen ter onderhoud? Lees het in onze onderhoudsblog.

Onderhoud van fitnessapparatuur in zowel Nederland als België

Ons fitness onderhoudsteam is zowel actief in Nederland als België. Woon je in een van deze twee landen dan kunnen wij jou vrijwel altijd wel helpen met het onderhoud van je apparatuur.

 

Wat kost het onderhoud?

De kosten voor het onderhoud kunnen verschillen afhankelijk van het onderhoud dat nodig is. Ook het soort toestel en het aantal toestellen speelt een rol bij de onderhoudskosten. Neem contact op met onze onderhoudsspecialisten zodat zij samen met jou kunnen kijken naar het benodigde onderhoud en de bijhorende kosten.

 

Benieuwd naar de mogelijkheden voor onderhoud? Neem dan contact op

Wil je graag lang en veilig kunnen genieten van je fitnessapparatuur? Laat deze dan regelmatig checken en onderhouden. Meer weten over wat wij kunnen betekenen voor jou betreffende het onderhoud van je fitnessapparatuur? Neem dan contact op met onze specialisten via +32(0)78 484 512stuur een e-mail, vul onderstaande velden in of kom langs in onze winkel in Volkel, Nederland. Wij helpen je graag verder met het onderhoud!

mike.jpg

* Vul aub de verplichte velden in

installatie-hometrainer-aan-huis.jpg
levering-en-installatie-van-krachtstation.jpg
Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Onderhoud fitnessapparatuur

Print

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.