Fitnessbanken

Wil je graag thuis je krachtoefeningen uitbreiden en zo gaan voor meer spiermassa en spierbehoud? Dan mag een goede fitnessbank zeker niet ontbreken. Net als een goede set dumbbells en een halterstang behoort een halterbank tot de basisuitrusting van je homegym. Combineer een fitnessbank met je dumbbells of halterstang en behaald al je krachtdoelen met gemak!

Lees verder

Fitnessbanken
Sorteren

     

12345

Body-Solid Folding multi halterbank Body-Solid Folding multi halterbank (KGFID225)

De Body-Solid Folding multi halterbank is de perfecte trainingspartner, deze trainingsbank is functioneel, compact, eenvoudig te verplaatsen en duurzaam. Er is geen montage voor nodig, sterker nog, dit toestel kan direct gebruikt worden na het uitpakken van de doos. Verstel de zitting in 7 verschillende posities voor flexibiliteit en comfort. Het ovalen frame is 5 x 7,5 cm dik zodat u de degelijkheid en het comfort zelfs tijdens de zwaarste trainingen ervaart. De ingebouwde transportwielen maken de folding multi bench eenvoudig en snel verplaatsbaar. Klap de bank in na gebruik en plaats deze onder het bed of in een kast.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€349,-

 (incl. BTW)

Tuff Stuff Flat Bench CFB 305 Tuff Stuff Flat Bench CFB 305 (CFG-305)

De Tuff Stuff Flat Bench CFB 305 is de opvolger van de RFB 305. De nieuwe Evolution serie is beter afgemonteerd en geschikt voor semiprofessioneel gebruik denk daar bij aan: hotels, scholen en kleine sportclubs.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€375,-

 (incl. BTW)

Tuff Stuff Seated arm curlbank Tuff Stuff Seated arm curlbank (CAC-365)

De Tuff Stuff Seated Arm Curl Bench CAC 365 is de opvolger van de RAC 365. De nieuwe Evolution serie is beter afgemonteerd en geschikt voor semiprofessioneel gebruik denk daar bij aan: hotels, scholen en kleine sportclubs.

Beschikbaar, vraag naar de levertijd
€525,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Heavy duty flat incline halterbank Body-Solid Heavy duty flat incline halterbank (KGFI21)

Door de snel te verstellen veiligheidspin is de Body-Solid Heavy duty flat incline halterbank voorzien van meerdere hellingshoeken van vlak tot een hoek van exact 90 graden. Zowel het rug- als zitkussen is versterkt met stalen balken die ook als verstelmogelijkheid dienen. Door deze toevoeging is de halterbank perfect geschikt voor een groot scala aan halter en dumbbell oefeningen. Als u serieus bent wat betreft trainen dan is dit de trainingsbank voor u.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€344,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Flat incline decline halterbank Body-Solid Flat incline decline halterbank (KGFID31)

De Body-Solid Flat incline decline halterbank is speciaal ontworpen met een kort basisframe zodat deze perfect past in elke Smith Machine, Power Rack en Multi-Pres Rack op de markt. Voer bijvoorbeeld incline en schouder press perfect uit in uw eigen power rack. Het verbeterde ontwerp is voorzien van een snelle, makkelijke, solide en zekere ladder-verstelmogelijkheid waardoor de rugsteun in 6 verschillende posities te verstellen is. De zitting van de halterbank is in 8 verschillende posities verstelbaar en stelt elke gebruiker in staat om sit-ups, ab crunches met ondersteuning van de lage rugspieren. De Flat incline decline weight halterbank wordt geleverd inclusief voetkussens (verwijderbaar) en dikke DuraFirm bekleding.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€384,95

 (incl. BTW)

Ironmaster Leg extension/Curl attachment voor Super bench Ironmaster Leg extension/Curl attachment voor Super bench (Ironmaster1025)

Door gebruik te maken van de Ironmaster Leg extension/Curl attachment zal er meer variatie gecreëerd worden tijdens been trainingen. De Leg Extension is voorzien van een sterke, zware constructie. De Ironmaster Leg Extension/Curl Attachment is perfect te gebruiken in combinatie met de Super Bench.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Ironmaster Preacher curl pad attachment voor Super bench Ironmaster Preacher curl pad attachment voor Super bench (Ironmaster1010)

De ultieme manier om uw biceps te trainen is door gebruik te maken van de Ironmaster Preacher curl pad attachment. Deze Curl pad is in 3 standen verstelbaar. De Ironmaster Preacher Curl Pad Attachment is perfect te gebruiken in combinatie met de Super Bench.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Ironmaster Chin up bar attachment voor Super bench Ironmaster Chin up bar attachment voor Super bench (Ironmaster1007-2)

Met de Ironmaster Chin up bar attachment kunt u de lats (vleugels) en armen trainen. Chin ups zijn een van de beste oefeningen. De Chin up bar is in hoogte verstelbaar van 198 cm tot 226 cm. Het maximaal gebruiksgewicht is 136 kg.  De Ironmaster Chin Up Bar Attachment is perfect te gebruiken in combinatie met de Super Bench.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Ironmaster Dip bar handle attachment voor super bench Ironmaster Dip bar handle attachment voor super bench (Ironmaster1005)

De Ironmaster Dip bar handle attachment is geweldig voor de tricep en borst ontwikkeling. Ook te gebruiken voor been- en buikoefeningen. Door dips op te nemen in uw routine zullen de prestaties aanzienlijk verbeterd worden. De Ironmaster Dip Bar Handle Attachment is perfect te gebruiken in combinatie met de Super Bench. Let op: Verwachte levertijd is week 37

Voor 17:00 uur besteld, morgen gratis in huis
€74,95

 (incl. BTW)

Ironmaster Crunch situp attachment voor super bench Ironmaster Crunch situp attachment voor super bench (Ironmaster1004)

Door gebruik te maken van de Ironmaster Crunch situp attachment zal er meer variatie gecreëerd worden tijdens buik workouts. Een groot voordeel van deze Situp Attachment is dat u de hoogte kunt aanpassen.  De Crunch Situp Attachment is perfect te gebruiken in combinatie met de Super Bench.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Ironmaster Super Bench Ironmaster Super Bench (Ironmaster1003)

De Ironmaster Super Bench is gemaakt van hoge kwaliteit. Door de compacte afmetingen en de uitgebreide functies is dit de ultieme trainingsbank. Zeer gemakkelijk verstelbaar in verschillende standen. Deze Super Bench is een bestseller op de Amerikaanse markt. De inhoud is gemaakt van een hoge dichtheid schuim en de bekleding is vinyl gestikt. Inclusief helling zegel.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Ironmaster Cable Tower Attachement voor Super Bench Ironmaster Cable Tower Attachement voor Super Bench (Ironmaster1041-2)

De Ironmaster Cable Tower Attachement voor Super Bench is weer een mooie toevoeging aan de Ironmaster serie. De Ironmaster Cable Tower is alleen te gebruiken in combinatie met de Ironmaster Super Bench. De Cable Tower kan gebruikt worden met Olympische gewichtschijven door middel van de bijgeleverde adapter. Er kunnen ook standaard 30 mm gewichtschijven gebruikt worden of de Ironmaster Quick-Lock verstelbare halters.

Tijdelijk uitverkocht, vraag naar de levertijd
Prijs op aanvraag

 

Finnlo BioForce power Halterbank Finnlo BioForce power Halterbank (F3817)

De Finnlo BioForce Power Halterbank is een robuuste, functionele halterbank en ideaal geschikt als accessoire voor de Finnlo Bio Force. Gecombineerd met de Finnlo Bio Force zijn er verschillende extra trainingsoefeningen mogelijk zoals bankdrukken, bankdrukken op de schuine bank, butterfly, reverse butterfly, schouderdrukken, roeien, etc.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€398,95

 (incl. BTW)

Vision Fitness multi halterbank 10% Korting Vision Fitness multi halterbank (VISIONST780MB)

De Vision Fitness multi halterbank biedt een duurzaam, compact en draagbaar ontwerp. Deze Multi Bank is een goede combinatie met de ST700 Multi Functional Trainer. Gemakkelijk te verstellen zitje met drie instelbare schuine hoeken. De rugleuning is met 7 schuine hoeken van 18 - 75 graden instelbaar zorgt voor veel variatie en voor een ergonomisch houding. Het rubber beklede handvat en de transportrollen maken transport eenvoudig. De Boltaflex bekleding bevat meer dan 5 cm hoog afgedicht schuimstof en de kussenrollen zijn in hoogte verstelbaar.

Gratis levering: 2-5 werkdagen

€498,95

€448,95

  Je bespaart €50,- (incl. BTW)

Finnlo incline halterbank Finnlo incline halterbank (F3874)

De flexibele Finnlo incline halterbank is ideaal voor dumbbell- en  haltertraining.

Gratis levering: 2-4 werkdagen
€398,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Leg developer attachment voor Body-Solid Heavy Duty verstelbare halterbank Body-Solid Leg developer attachment voor Body-Solid Heavy Duty verstelbare halterbank (KGLDA3)

Voer leg extensions uit voor ontwikkeling van uw quadriceps en leg curls voor de hamstrings. De Leg Developer Attachment is geschikt als toevoeging voor de Body-Solid Heavy Duty verstelbare halterbank en verder niet los te gebruiken.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€128,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Preacher curl station attachment Body-Solid Preacher curl station attachment (KGPCA1)

Ontworpen om de biceps, triceps en onderarmen te isoleren en volledig aan te pakken. De Body-Solid Preacher curl station attachment is voorzien van extra dikke DuraFirm bekleding. Inclusief aflegmogelijkheid voor de halterstang. De Body-Solid Preacher curl station attachment kan niet apart worden gebruikt, alleen in combinatie met de volgende artikelen: - GFID71  (Body Solid halterbank GFID71 Heavy Duty verstelbare bank)
- GFID31  (Body Solid halterbank GFID31 Flat Incline Decline Bank)
- GDIB46L (Body Solid PowerCenter Combo Bench GDIB46L)    

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€128,95

 (incl. BTW)

Body-Solid Heavy Duty verstelbare halterbank Body-Solid Heavy Duty verstelbare halterbank (KGFID71)

Deze Body-Solid Heavy verstelbare halterbank is een geweldige verstelbare trainingsbank en is zonder twijfel de hoeksteen van iedere fitnessruimte. Het immens stevige 5 x 7,5 cm dikke stalen frame kan eenvoudig worden belasting tot maar liefst 450 kg. Het rugkussen en het zitkussen kunnen in acht verschillende posities worden versteld om uw lichaam op een juiste manier te positioneren tijdens elke oefening. De dikke DuraFirm bekleding voorziet u van comfort tijdens de meest zware oefeningen. Plaats uw benen in de daarvoor bestemde rollen voor extra comfort en stabiliteit terwijl u uw bovenlichaam traint of buikspieroefeningen uitvoert.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€495,-

 (incl. BTW)

Body-Solid Powerline Preacher curlbank Body-Solid Powerline Preacher curlbank (KPPB32X)

De beste oefening voor dikke, ronde biceps is zonder twijfel de biceps curl. Met de Body-Solid Powerline Preacher curlbank kunt u deze basisoefening uitvoeren terwijl u het risico op foutieve uitvoering uitsluit en de spanning op de ellebogen vermindert. Door de juiste anatomische positie van het lichaam kunt u perfect de biceps isoleren. De zitting is verstelbaar en het frame is extra breed voor stabiliteit. Halterstangen, gewichten en sluitingen zijn optioneel verkrijgbaar.

Gratis levering: 3-7 werkdagen
€424,95

 (incl. BTW)

Life Fitness adjustable bench (verrijdbaar) Life Fitness adjustable bench (verrijdbaar) (LFADJBENCH)

De Life Fitness adjustable bench (verrijdbaar) is het ideale Bench voor bench oefeningen en is een oerdegelijke, verrijdbare bank met de kwaliteit zoals u die alleen van Life Fitness kunt verwachten.

Voor 17:00 uur besteld in doos, vandaag gratis verstuurd
€589,-

 (incl. BTW)

Wat is een fitnessbank?

Een fitnessbank, ook wel een halterbank en trainingsbank genoemd, is een onmisbaar hulpmiddel als je aan krachttraining wilt doen of je krachtoefeningen wilt uitbreiden. Deze lange platte banken vind je vrijwel terug in alle sportscholenfysiocentra en hotels. Tegenwoordig zie je ook steeds vaker terug in homegyms door de grote veelzijdigheid. Het doel van de fitnessbank is om je lichaam goede ondersteuning te bieden als je bepaalde krachtoefeningen wilt uitvoeren. Denk maar is aan bankdrukken, dumbbell flyes, shoulder presses enz.

Het fijne van een goede fitnessbank is dat deze in verschillende posities gezet kan worden. Hierdoor kan je de hoek van de trainingsbank veranderen waardoor de mogelijkheid tot nóg meer oefeningen ontstaat. Hierdoor kan je heel gericht bepaalde spiergroepen trainen. Afhankelijk van de halterbank kan deze ook nog extra mogelijkheden hebben zoals een leg extension of curl platform.

Waarop moet je letten bij het kopen van een fitnessbank?

Voordat je jouw nieuwe fitnessbank gaat kopen is het belangrijk om te kijken welke krachtoefeningen je wilt doen en of deze daar geschikt voor is. Daarnaast is het belangrijk om je wensen en behoeften in kaart te brengen. Halterbanken komen namelijk in vele verschillende soorten en maten. Wil je alleen zittend oefeningen kunnen doen of liggend of juist beide. Begin je net met fitnessen en wil je later je trainingsschema uitbreiden dan kan je ook alvast voor een uitgebreidere halterbank gaan zodat je ook later alle gewenste krachtoefeningen kan doen.

Bij de keuze van je nieuwe fitnessbank kan je onder andere op de volgende punten letten:

 1. Stabiliteit van de bank: Je wilt natuurlijk niet omvallen als bezig bent met je krachtoefeningen. Daarom is de stabiliteit van de halterbank belangrijk. Er zit namelijk een groot verschil in stabiliteit van de banken wat terug te zien is in de frame constructie, dikte van het staal en de scharnierpunten.
 2. Mogelijkheid tot verstellen: Het fijnste is een fitnessbank die geheel verstelbaar is. Hierdoor kan je meer oefeningen doen dan als een fitnessbank alleen een lig- of zitstand heeft. Bij sommige halterbanken is het zelfs mogelijk om de leuning in decline (naar beneden) te zetten. Ook is het bij sommige banken mogelijk om de zitting te verstellen zodat deze in een hoek staat.
 3. De maximale belasting: Het is belangrijk dat de halterbank jouw gewicht en dat van je trainingsmiddelen kan dragen. Kijk daarom goed bij de productinformatie wat de maximale belasting is.
 4. De kwaliteit van het materiaal: Je hebt langer plezier van een halterbank die gemaakt is van stevige en duurzame materialen. Hierbij kan je o.a. letten op de bekleding, het staal en de bevestigingsmaterialen.
 5. Ergonomie: Natuurlijk niet onbelangrijk, ergonomie. De zitting en rugleuning moeten comfortabel zijn zodat je jouw krachtoefeningen fijn en goed kan uitvoeren.
 6. Extra functies: Sommige halterbanken bieden je extra functies zoals de mogelijkheid tot opvouwen, leg extension en biceps bar.
 7. Afmetingen: Elke fitnessbank heeft een andere afmeting. Kijk daarom goed of de halterbank past op de plek die jij voor ogen hebt. Je moet ook voldoende ruimte om de halterbank hebben om je krachtoefeningen optimaal uit te kunnen voeren.
 8. Verrijdbaarheid: Wil je jouw halterbank kunnen verplaatsen dan is het ideaal als deze beschikt over geïntegreerde wieltjes. Hierdoor kan je de bank gemakkelijk verplaatsen naar bijv. je pulley station, naar je bench press of simpelweg opbergen.

Enkele top merken onder de Fitnessbanken zijn: TunturiBody-SolidFinnlo en Bowflex.

Waarom kiezen voor krachttraining middels een fitnessbank?

Krachttrainingen bied je vele voordelen vooral in het dagelijks bewegen kan het je veel extra’s bieden. Door je spieren te trainen en sterker te maken zorg je er namelijk voor dat je fysieke arbeid maar ook kantoorwerk beter en makkelijker kan doen. Je zorgt ervoor dat je eventuele (werk)blessures voor bent en andere lichamelijke klachten verkleind. Met sterke rugspieren, schouderspieren zorg je er voor dat je een stuk minder last krijgt van je schouders, rug en nek als je bijvoorbeeld veel moet tillen of veel achter de computer zit. Daarnaast is ook een sterke core belangrijk omdat deze help je wervelkolom te ondersteunen waardoor je minder kans hebt op (lage)rugblessures.

Naast de eerder genoemde voordelen kent krachttraining nog meer voordelen zoals:

 • Variatie in je training, wissel het trainen van verschillende spiergroepen af
 • Verklein de kans op blessures
 • Geeft je zelfvertrouwen een boost
 • Het verbetert je gezondheid en je spiermassa
 • Het verbetert je lichaamshouding

Welke soorten fitnessbanken zijn er?

In onze collectie kan je meer dan 80 fitnessbanken vinden. Zo zal er geheid eentje vinden die perfect past bij je wensen en behoeften. Maar welke halterbank zijn er allemaal? En hoe weet je of je de juiste hebt voor je krachtoefeningen?

 1. De platte / vlakke halterbank: Dit is de meest eenvoudige halterbank, niet verstelbaar en ideaal voor trainingen met losse gewichten of ter ondersteuning bij andere fitnessoefeningen.
 2. De verstelbare bank: De naam zegt het eigenlijk al, dit zijn halterbanken die je kan verstellen. Zo kan je deze vaak helemaal plat leggen, de graden van de rugleuning aanpassen en het zitvlak aanpassen. Hierdoor kan je het aantal krachtoefeningen flink uitbreiden.
 3. De schuine fitnessbank: Deze banken zijn speciaal ontworpen met een schuine zitting. Hierdoor kan je onder andere jouw borstspieren goed trainen. Veelal kan je deze fitnessbanken in verschillende hoeken kantelen.
 4. De multifunctionele fitnessbank: Deze fitnessbanken hebben meerdere functies, zo kunnen deze fungeren als schuine bank en platte bank maar beschikken soms ook over een leg curl of leg extension.
 5. De opvouwbare halterbank: Als je thuis beperkte ruimte hebt dan is dit type bank ideaal. Deze halterbanken kan je namelijk opklappen en daardoor een stuk makkelijk opbergen waardoor deze niet in de weg staat.

Om tot de juiste fitnessbank te komen is het dus belangrijk om éérst goed je wensen en behoeften inzichtelijk te maken en om te kijken welke (kracht)oefeningen je graag wilt doen. De verstelbare halterbanken en multifunctionele halterbanken worden het meest gebruikt in sportfaciliteiten en ook voor thuisgebruik.

Voor wie is een fitnessbank geschikt?

Het leuke van de fitnessbanken is dat ze voor iedereen geschikt zijn die aan krachttraining willen doen. Of je nu je borstspieren, armspieren, schouders of andere spiergroepen wilt trainen met een halterbank breid je de trainingsmogelijkheden fors uit. Of je nu een fitness enthousiast bent een atleet, bodybuilder of moet revalideren. Met de juiste fitnessbank kan je altijd optimaal werken aan je spierkracht.

Combineer je halterbank voor nóg meer oefeningen

Met alleen een fitnessbank ben je er nog niet. Je wilt immers werken aan je kracht en je spieren versterken. Als je al aardig wat kracht bezit dan kan je de halterbank gebruiken als gewicht maar dat is niet heel praktisch ;). Daarom is het fijn om minimaal te beschikken over verschillende krachthulpmiddelen. De basis van elke homegym zou minimaal moeten bestaan uit:

Heb je wat meer ruimte en wil je nog een stapje verder gaan? Dan kan je ook een goede fitnessbank combineren met jet Power Rack of een squat rack. Zo kan je bepaalde krachtoefeningen nog veiliger doen.

Hulp nodig bij je keuze?

Twijfel je nog een beetje over welke fitnessbank het beste bij je zou passen? En ben je daarbij op zoek naar extra informatie of advies? Dan helpen onze fitness specialisten je graag met gericht advies en de informatie die je mist. Zo kan je een weloverwogen keuze maken. Je kan contact met ons opnemen via +32(0)78 484 512stuur een e-mail of kom langs in onze showroom in Volkel, Nederland.

Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Krachtapparatuur > Fitnessbanken

Print

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.