Voedsel met goede vetten

Vrijdag 21 Augustus 2015

Je moet ze zoveel mogelijk vermijden, want vet is juist hetgeen waar we met zijn allen vanaf willen! Maar er zijn wel degelijk vetten die onmisbaar voor je lichaam zijn en je zelfs helpen tijdens het sporten. Wat niet veel mensen weten is dat er een groot verschil is tussen verzadigde en onverzadigde vetten. Die eerste moet je inderdaad zoveel mogelijk vermijden, maar de laatste is een type vet dat je lichaam goed kan gebruiken. Zo heeft het een gunstig effect op je cholesterolgehalte: het verhoogt het “goede” HDL-cholesterol en verlaagt juist het schadelijke LDL-cholesterol. Ook neemt met de juiste vetten het risico op hart- en vaatziekten af en geven ze jouw een energie-boost die je zal helpen tijdens het sporten. Helemaal goed dus, die gezonde vetten!

Het is een open deur om te zeggen dat de verkeerde vetten in producten als frikadellen en frietjes zitten. Maar wat moeten we dan wel eten om die gezonde vetten binnen te krijgen? Verzadigde vetten zitten met name in dierlijke producten. Hierbij kun je denken aan zuivel, maar ook aan vis en wild. Bij het bakken en braden van deze producten wordt vervolgens vooral kokosvet en roombotervetten aangeraden. Zin in een snack? Ook in walnoten, lijnzaad en chiazaad zitten verzadigde vetten. Maar, zoals voor alles geldt: consumeer ook verzadigde vetten met mate voor het gezondste resultaat. Teveel is nooit goed!

Advies nodig?
Waarom Fitness24?

Home | Blog > Voedsel met goede vetten

Print

Om je beter van dienst te kunnen zijn, maakt deze website gebruik van Cookies. Door op "Ik ga akkoord" te klikken of door gebruik te blijven maken van deze website, gaat u akkoord met het plaatsen van deze cookies.